Materiaalitiedot

Kyltit ja opasteet ovat saatavilla useina eri kokoina sekä materiaaleina. Voit tilata kyltit ja opasteet tarpeidesi mukaisesti joko alumiinikomposiittilevynä, muovilevynä, teippinä tai magneettikalvona. Materiaalit ovat korkealaatuisia ja kestäviä ja ne soveltuvat niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin.

Alumiinikomposiittilevy
Kevyt ja jäykkä alumiinikomposiittilevy soveltuu erinomaisesti erilaisiin pitkäkestoisuutta vaativiin merkintöihin sekä sisällä että ulkona. Alumiinikomposiittilevyssä on ohuet alumiinipinnat ja sisus on mustaa polyeteeniä. Levy on korroosiosuojattu, ja sillä on hyvä säänkestävyys.
HUOM! Tuotteiden nurkissa on 3mm pyöristys (nurkat eivät siis terävät), tämä koskee kaikkia alumiinikomposiitille valmistettavia tuotteitamme!

Muovi (vaahto-PVC)
Vaahto-PVC on kevyt, vaahdotettu levy, joka on itsestään sammuvaa materiaalia ja jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Suositellaan käytettäväksi sisätiloissa.

Teippi (PVC-teippi)
Polymeerinen, kovaliimainen tulostusteippi soveltuu hyvin sisä- ja ulkokäyttöön. Teippi muotoutuu hyvin ja kestää mekaanistakin rasitusta.

Magneettikalvo
Magneettikalvo soveltuu merkintään silloin, kun merkittävään pintaan ei saa jäädä jälkiä. Kalvo kiinnittyy puhtaisiin metallipintoihin, ja pysyy kiinni ajoneuvoissa maantienopeuksissakin. Materiaali on säänkestävää.

Jälkivalaisevat opasteet
Jälkivalaisevia opasteita käytetään poistumisteiden sekä sammutus- ja ensiaputarvikkeiden merkitsemiseen. Opasteissä käytetty materiaali täyttää DIN 67510-standardin asettamat vaatimukset. Opasteet parantavat ulospääsyreittien sekä turvavälineiden löydettävyyttä ja näin ollen nopeuttavat toimintaa hätätilanteissa. Jälkivalaisevien opasteiden pinta kerää itseensä luonnon- tai keinovaloa ja hohtaa valojen sammuttua. Jälkivalaiseva opaste tarvitsee latautuakseen riittävästi valoa, joten ne eivät toimi esim. kellarikäytävissä, joissa valoa tulee vain satunnaisesti. Opasteet soveltuvat sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Kylteissämme käytetään ISO-7010-standardin mukaisia symboleita.